מבנה העין

העין היא בהחלט איבר מופלא. העין מאפשרת לנו להנות בצורה מושלמת מהעולם ומהמראות שיש לו להציע לנו. העין מאפשרת לנו לתקשר עם הסביבה וחוות חוויות במהלך חיינו.  למרות שפעולת העין מזכירה מאוד את פעולת המצלמה, מדובר באיבר בעל מבנה מורכב במיוחד המכיל גם יכולת אופטית וגם יכולת לעבד תמונה ולהעבירה למוח.

עין מוגדלת

תפקידה של העין לזהות גלי אור וכך בעצם לראות את המראות הניצבים בפנינו. העין מסוגלת לראות בשלושה ממדים את העצמים שהיא פוגשת. מבנה העין הוא כדור בקוטר של כ-2.5 סנטימטר ובאורך של כ-23.5 מ"מ המחובר למוח באמצעות עצב. קרני האור שהעין פוגשת מגיעים קודם כל אל קרנית העין שהיא השכבה החיצונית הכיפתית של העין. לאחר שהקרנית שוברת את קרני האור ומכנסת אותן, הן עוברות  אל עדשת העין שגם היא עוזרת לכינוס קרני האור. קרני האור צריכות להגיע באופן ממוקד עד כמה שניתן אל רשתית העין כך שהתמונה שתתקבל ע"י העין תהיה חדה ואיכותית יותר. דמעות העיניים המכסות את העיניים משמשות לסילוק הפרעות שעל פני הקרנית, העלולות לגרום לשיבושים באיכות הראייה וכן לתחושת חוסר נוחות בעיניים.

כדי ללמוד על מחלות שמשפיעות על העין הכנסו לכאן: קטרקט ומולטי קטרקט, קרטוקונוס, אסטיגמטיזם.

לחצו כאן כדי ללמוד על טיפול בעין עצלה.

עיןהאישון

לפני שקרני האור עוברות מקרנית העין אל עדשת העין הן עוברות דרך אישון העין. האישון יתאים עצמו לעוצמת האור שתגיע בסופו של דבר לרשתית ובעצם משמש כווסת לעוצמת האור כך שכאשר העוצמה חזקה האישון מצטמצם וכאשר העוצמה נמוכה הוא יתרחב.

עדשת העין

לאחר שקרני האור יעברו את האישון הן יגיעו אל עדשת העין הנמצאת מאחוריו. העדשה מתאימה עצמה למרחק הראייה ומשמשת לשינוי פוקוס הראייה, ממש כמו במצלמה. כך אודות לעדשת העין יתאפשר שינוי בפוקוס כאשר העין מביטה למרחק וכאשר העין מביטה לעצם מקורב. ככל שגיל האדם צעיר יותר כך עדשת העין היא גמישה יותר ולכן יכול למקד את הראייה בצורה חדה יותר בראייה מקרוב ובראייה לרחוק.

לאחר שלב זה, קרני האור יגיעו אל הזגוגית. הזגוגית אינה ממלא תפקיד משמעותי ואינה לוקחת חלק בתפקיד שבירת קרני האור. זגוגית העין עשויה מחומר ג'לי ובעצם מהווה את רוב חלל העין.

רשתית העין

כעת יגיעו קרני האור אל רשתית העין. הרשתית משמשת לצורך תרגום קרני האור לאותות חשמליים המועברים אל המוח. המקולה, שהינה מרכז הראיה של הרשתית ונמצאת במרכז הרשתית, מכילה קולטני אור רבים הרגישים לאורכי גל שונים ומתרגמים אותם לצבעים שונים. צפיפותם של תאים אלה הם המביאים לחדות הראייה (ממש כמו צפיפות הפיקסלים במצלמה). חוץ מתאים אלה, שאר הרשתית מכילה תאים הרגישים לאור ואודות לרגישותם לעוצמה נמוכה של אור, תפקידם לשמש לצורך ראיית לילה. בנוסף לכך, תאים אלה אחראים גם לזיהוי תנועות ולזיהוי עצמים הנמצאים בצדדי הגוף. כאמור, תפקידה של הרשתית לתרגם את קרני האור לאותות חשמליים. סיבי העצב הארוכים שברשתית מובילים בסופו של דבר אל עצב אופטי, שתפקידו להוליך את האותות החשמליים אל המוח. אותות חשמליים אלה מגיעים מהעין אל החלק האחורי של המוח, המסוגל לעבד את התמונות המגיעות מכל העין ולשלב אותם לתמונה תלת ממדית מושלמת.

בדיקת עיניים

למרות המבנה המושלם של העין, אנשים רבים סובלים מבעיות ראייה שונות. אודות לרפואת העיניים המתקדמת של ימינו ניתן למצוא פתרון רפואי כמעט עבור כל ליקויי ראייה. חוץ מהפתרון המסורתי של הרכבת עדשות מגע או משקפיים לצורך תיקון ליקוי הראייה, ניתוחי הסרת משקפיים בלייזר הפכו בשנים האחרונות לפופולריים ביותר. אנשים רבים המתאימים לעבור ניתוח לייזר בעיניים מוצאים פתרון זה כפתרון האולטימטיבי כדי לתקן את בעיות הראייה ולהיפטר מהמשקפיים או עדשות המגע לצמיתות.

סגור לתגובות.